top of page

CLEANROOMS

Het menselijk lichaam herbergt miljoenen microben,
ook wel micro-organismen genoemd.

een  schone kamer  is een zeer ontworpen ontwerp: ontworpen om contaminatie aan het productproces
van het gebeuren in die omgeving te onderzoek, van indien mogelijk uit te onderzoek.  
Die contaminatie kan bestaan uit stof van vezels, in de lucht aanwezige  micro-organismen,  fijn stof  van chemisch dampen.  De hoeveelheid vervuiling in een cleanroom wordt door
het aantal deeltjes per kubieke meter van een specifieke omvang.  

Cleanrooms zijn ontwikkeld om omgevingen te creëren die processen beschermen tegen besmetting.   Elke aanvraag wordt geanalyseerd en op maat gemaakt om aan specifieke vereisten te voldoenomgeving .


Procedent ontwerpt modulair, ingediend, levert, totale oplossingen ten behoeve van mobiele omgeving van een permanente ruimte(s).

Laboratoria

Onze specialisten kunnen ziekenhuislaboratoria ontwerpen en bouwen die worden gebruikt voor drugs- of onderzoeksdoeleinden, waar succesvolle cleanroom-ontwerpen essentieel zijn. We kunnen de vereiste expertise en ervaring bieden voor het ontwerpen en bouwen van een ziekenhuis-laboratorium en een vochtige cleanroom die voldoet aan alle vereisten en aan de procesvereisten van het laboratorium.

Schone kamer

Veel ziekenhuis- en apotheekactiviteiten kunnen alleen plaatsvinden in een cleanroom. Deze cleanrooms moeten voldoen aan de vereisten en internationale normen, zoals ISO 14644. Deze norm specificeert de luchtkwaliteit die vereist is voor verschillende cleanroom-classificaties.

Nanotechnologie

Onderzoek naar de nanometerschaal moet worden uitgevoerd in een laboratorium met extreme specificaties. Aandacht wordt besteed aan de invloed van de omgeving, filters, elektromagnetische verstoringen, temperatuur, vervuiling en de invloed van licht. Onze ontwerpers kunnen de juiste omgeving bieden aan een zorgvuldige basis voor elk project.

Hoewel de meerderheid van onze projecten in de gezondheidszorg, kunnen we ook van dienst zijn op de volgende gebieden:
 

  • Datacenters

  • opleiding

  • Hightech / industrieel

  • Farmaceutisch

  • Ziekenhuizen / Klinieken

Wij richten ons op de ISO-normen 5 - 7:

Standaarden            Klassen                 Industrie

ISO 5                    100                     Biotechnologie, Containervoor-
                                            zieningen

ISO 6                    1.000                   Gezondheidszorg, Laboratoria,                                                 Farmaceutisch

ISO 7                    10.000                  Gezondheidszorg, Laboratoria,                                                 Farmaceutisch

Voor een oplossing op maat en een offerte, neem vandaag nog contact met ons.

REFERENTIES

Caldic Belgie NV

05 Jun 2018

We zijn er trots op aan te kondigen dat Procedent is gekozen om een nieuwe Cleanroom ISO klasse 7 te bouwen in een as built situatie op het hoofdkantoor van Caldic in België. Verwachte einddatum is november 2018.
 

Caldic werd in 1970 opgericht als een handelaar in chemicaliën en is sindsdien een wereldwijde speler geworden die zich bezighoudt met de productie, distributie en ontwikkeling van chemicaliën, voedselingrediënten en componenten voor energie- en krachtoverbrenging.

MESA Nano Lab, Universiteit Twente

03 Dec 2017

Geraadpleegd over het opnieuw ontwerpen van hun cleanroom voor nanotechnologie. Hun cleanroom van 1000 m2 herbergt meer dan 200 geavanceerde apparatuur die kan worden gebruikt om een onbeperkt aantal toepassingen te creëren, en biedt een verscheidenheid aan analyses. Dit maakt het mogelijk om excellent - interdisciplinair - onderzoek op het gebied van micro- en nanotechnologie te realiseren.

Please reload

bottom of page